Fotograf Makinesi

Fotoğrafçılıkla İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

Thumbnail image 


 

Fotoğraf ve Fotoğrafçılıkla İlgili En Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

 

“Dünya bir sanattır, fotoğrafçı ise sadece tanığı.” Yann Arthus-Bertand

 

Soru 1 – Fotoğraf Nedir?


Cevap 1 – Fotoğraf makinesiyle elde edilmiş görüntüyü, ışığa duyarlıklı cam, kâğıt gibi bir yüzey üzerine özel araçla geçirme, saptama yöntemi. Bu biçimde saptanan, çoğaltılan görüntü, resim.

 

 


Soru 2- Fotoğraf sanatçısı kimdir?


Cevap 2 – Işıkla iz bırakan, kendine özgü bakış açısıyla gördüklerini ve duygularını; teknik bilgisiyle harmanlayarak resmeden kişidir.

Görmek ilk adımdır. Aynı yere aynı açıdan bakan farklı gözler farklı fotoğraflar ortaya çıkarır.

 

 


SORU 3- Fotoğrafçılık kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır seviye ile de başlayabilir miyim?


CEVAP 3 – Fotoğrafçılık kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapınız olması gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.

 

 


Soru 4 – Fotoğrafçılık Kursları Ne Kadar Sürüyor?


Cevap4 – Fotoğrafçılık Kurslarımız 10 saatlik temel eğitim derslerinden oluşuyor. Kursiyerin tam anlamı ile fotoğrafçılığı öğrenmesi ise tamamen onun bireysel çabası ile yani pratik yapması, araştırmacı ve gözlemci olması, sanatsal bakış açısını geliştirmesi ile ilgilidir.

 

 

 


Soru 5 – Fotoğraf kurslarınızın gün ve saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir miyim?


Cevap 5 – Fotoğrafçılık kurslarımızda ders gün ve saatleri öğretmene ve kursiyere uygun gün ve saatlerde ayarlanabilmektedir.

 

 


Soru 6 – Fotoğraf derslerinde hangi konular işleniyor?


Cevap 6 – Derslerin Konu Başlıkları;

  • -Kısaca fotoğrafın tarihçesi,
  • -Objektif -Kadraj-Görüş Açısı
  • -Perspektif Kontrolü
  • -Fotoğrafta Kompozisyon
  • -Diyafram
  • -İSO
  • -Makro Çekim
  • -Pan Tekniği -Zoom Tekniği
  • -Alan Derinliği
  • -İç-Dış Mekân Çekimleri
  • -Portre Çekimi -Tripotlu (Bulb) Çekimler

 

 


Soru 7 – Fotoğraf kurslarında çektiğimiz fotoğraflarımızı sergileme imkânımız oluyor mu? Bu sergilerde, yaptığımız çalışmalarımızın satışını yapabilir miyiz?


Cevap 7 – Her yıl mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında çeşitli sanat galerilerinde resim-fotoğraf karma sergilerimizi yaparız. Her bir kursiyer arkadaşımızın çalışmalarından uygun sayıda resim-fotoğraf seçilip sergilenir. Dileyenler bu sergilerimizde eserlerinin satışını yapabilirler.

 

 


Soru 8 – Fotoğrafçılık kurslarını özel ders olarak alabiliyor muyuz?


Cevap 8 – Fotoğrafçılık kursları isteğe göre birebir özel ders şeklinde veya grup şeklinde alınabilmektedir.

 

 


Soru 9 – Fotoğraf kurslarına katılmak için hangi malzemeler gereklidir?


Cevap 9 – Fotoğraf kurslarına katılmak için profesyonel veya yarı profesyonel fotoğraf makinası zorunluluğu vardır. Piyasada çeşitli fiyat ve kalitede makinalar mevcuttu. Kişi hangi makinayı kullanmak istiyorsa derslerde de o makinayı kullanması doğru olacaktır. Çünkü günümüzde fotoğraf makinalarının çok fazla fonksiyonları var, kursiyer elindeki makinanın fonksiyonlarını doğru öğrenirse en iyi sonuçları alır. Ayrıca kursiyerin, fotoğraf makinası sabitlemek için bir tripot bulundurmasında fayda vardır. Aşağıda bazı cevaplarda tripot ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

 

 


Soru 10 – Fotoğraf kurslarını bitiminde herhangi bir belge alıyor muyuz?


Cevap 10 – Fotoğraf derslerinin bitiminde kursiyerlerimize “Başarı Belgesi” takdim edilir. Başarı belgesi çeşitli kurumlarda referans niteliği taşımaktadır.

 

 


Soru 11 – Sensör nedir, görevleri nelerdir?


Cevap 11 – Sensör ve görevleri; Sensör, bir dijital fotoğraf makinesinde görüntünün üzerine düştüğü ve bu görüntünün dijital olarak kaydedilmesini sağlayan, piksellerden oluşan duyarlı katmana verilen isimdir. Bugün kompakt makinelerde 3-4 MP’den (genelde 6 MP ve üzeri), DSLR’lerde 6MP’den başlayan sensörlerle çözünürlüğün (piksel sayısı) fazla bir önemi kalmadığı söylense de, özellikle baskı söz konusu olduğunda sensör çözünürlüğü hala en önemli faktördür.

 

 


Soru 12 – Fotoğraf makinelerinin çeşitleri nelerdir?


Cevap 12 – Fotoğraf Makinesi Çeşitleri; Fotoğraf makinesi; geçmişten günümüze kadar gelen karanlık kutuların, daha gelişmiş ve elektronik olarak görüntüyü kaydedebilen şekilleridir. Fotoğraf makineleri, üzerinde bulunan enstantane, diyafram, ISO ve bunun gibi birçok ayar aracılığıyla; görüntüyü daha iyi ve estetik olarak sunmada yardımcı olur. Fotoğraf makineleri birçok açıdan gruplandırılabilir. Genel açıdan değerlendireceğimiz fotoğraf makinelerini, aşağıdaki şekilde sınıflandırabiliriz:

  • -Kompakt Makineler (Compact)
  • -Tek Objektifli Refleks Makineler (Single Lens Reflex -SLR)
  • -Ayrı vizörlü Makineler
  • -Çift Objektifli Refleks Makineler (TLR)
  • -Büyük Formatlı Makineler

 

 


Soru 13- Kompakt fotoğraf makinelerinin özellikleri nelerdir?


Cevap 13 – Kompakt fotoğraf makinelerinin özellikleri; Sıklıkla kullanılan bir makine türüdür. Genel itibariyle dahili flaş, yarı ayarlanabilir özellikler (enstantane, diyafram…), led ekran ve video çekimi gibi daha birçok özelliği vardır. Harici objektif ekleme ve değişimi söz konusu değildir. Hızlı, pratik ve otomatik çekim modları gibi özelliklerinin olması da bu konuda tercih edilmesine sebep olmaktadır. Anlık gerçekleşen olaylarda, küçük boyutta olması sebebiyle daha hızlı müdahale ve fotoğraflama avantajı bulunmaktadır.

 

 

 


Soru 14 – Tek objektifli refleks makinelerinin (single lens reflex -slr fotoğraf makineleri) özellikleri nelerdir?


Cevap 14 – Tek objektifli refleks makinelerinin  (single lens reflex -slr fotoğraf makineleri) özellikleri; Fotoğraf makine üzerinde yer alan objektifin değişebildiği makinelere denir, ihtiyaca göre istenilen tür objektif takılarak, istenilen sonuçlar elde edilebilir.

Örneğin, fotoğraf makinesine makro objektif takarsanız, artık bu aşamadan sonra nesneleri daha yakın çekebilirsiniz. Ya da makinenize tele objektif takarsanız, bundan sonra uzak mesafeleri yakınlaştırabilirsiniz.

Bu tip makinelerde görüntünün yaklaşık olarak 100%’ü vizöre yansımaktadır (Fullframe makineler). Dolayısıyla bu durum, manzara ya da konuyu net ve olduğu gibi görmenizi, buna göre konumlandırma yapmanızı sağlayacaktır.

Fotoğraf makinelerinde ışığın kaydedildiği ve görüntünün oluştuğu alana sensör denilmektedir. Günümüzde bu tarz elektronik ışık yakalayıcı özelliğine sahip fotoğraf makinelerine DSLR (Digital Single Lens Reflex) Fotoğraf Makineleri denilmektedir.

 

 


DSLR makinelerde temelde iki çeşit sensör bulunmaktadır;

  • CCD (Charge Coupled Device) Sensör:Işığın analog veriye dönüştürüldüğü yerdir. Objektiften geçen ve sensöre düşen ışık, burada içerisinde bulunan RGB (Red/Green/Black) dediğimiz filtre yardımıyla renklere ayrılır.
  • CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) Sensör:CCD sensörlerden daha kaliteli görüntü elde etmesi sebebiye, günümüzde çok kullanılmaktadır. CCD sensörün renkleri filtrelerken oluşturduğu hata ve renk problemleri, CMOS sensör ile ortadan kaldırılmıştır. CMOS sensör üzerinde yapısal olarak hücrelere ayrılmış ve yapısal olarak sensör üzerindeki alanların üzerine düşen ışığı ayrı ayrı işleyerek iletmesi mantığıyla çalışır.

 


Soru15 – Ayrı vizörlü makinelerin özellikleri nelerdir?


Cevap 15 – Ayrı vizörlü makinelerin özellikleri; Görüntünün objektif üzerinden değil, tamamen ayrı bir vizörün direkt konu ve nesneyi gördüğü fotoğraf makineleridir. Bu makine türünde paralaks dediğimiz görüntü hatası oluşur. Yani vizörden bakılınca görünen görüntü ile sensöre düşen görüntü aynı olmayacaktır.


Ayrı vizörlü makinelerin çalışma prensibi; Açısal bakış farkı olması sebebiyle fotoğraf makinesi farklı görüntüler ortaya çıkartabilmektedir. Eskiden kullandığımız filmli makinelerin büyük bir kısmı bu şekilde çalışmaktadır.

 

 


Soru 16 – Çift objektifli refleks makinelerin (TLR) özellikleri nelerdir?


Cevap 16 – Çok aktif kullanılmayan ve ayrı vizörlü makineler gibi az dahi olsa, görüntü hatasına sahip olan makine türüdür. Bu makinelerde iki adet objektif bulunmaktadır.


  • Objektiflerden bir tanesi, doğrudan vizörle ilintilidir. Dolayısıyla görüntünün nasıl olduğu ilk objektiften gelen görüntü ile öğrenilmektedir. Böylece vizör açısı, objektif açısından farklı olacağından beklenilen sonuç elde edilemeyebilir.

  • İkinci objektif ise, ışık içirten geçerek görüntünün kaydedilmesini sağlayan ve bulunduğu düzleme perde bulunur. Bu perdenin kalkmasıyla ikinci objektiften gelen ışık görüntü yakalayıcı sensörde kaydedilir.

 

 


Soru 17 – Büyük formatlı makinelerin özellikleri nelerdir?


Cevap 17 – Büyük formatlı makinelerin özellikleri; Sensörlerinin büyük olması sebebiyle yüksek kalitede çekim yaparak büyük formatta görüntü yakarmada kullanılır. Özelliklerinden de anlaşılabileceği gibi, lensin ve sensörün farklı olması; bu tarz fotoğraf makinelerinin yüksek fiyatta olmasına sebep olmaktadır.

 

 


Soru 18 – Tripot Nedir?


Cevap 18 – Tripod, fotoğraf ve video kameralarını sabitlemeye, yükseltip alçaltmaya yarayan 3 ayaklı bir alettir. Hareketli kafası sayesinde fotoğrafçının makineyi istediği yönlere hareket ettirebilmesini sağlar. Tripod üzerindeki kamera yuvaları uluslararası standartlara göre üretilir ve genellikle tüm kameralara uygundur. Kamera veya fotoğraf makinası satın aldıktan sonra alınması gereken ilk ekipmanlardan birisidir. İyi bir tripod size kaliteli ve yaratıcı fotoğraflar çekme fırsatı verir.


 

 


Soru 19 – Tripotun kullanım amaçları nelerdir?


Cevap 19 – Tripotun kullanım amaçları;

  • -Düşük enstantane hızlarında (kamera titreşimlerini engelleme amaçlı)
  • -Uzun pozlamalar gerektiren çekimlerde
  • -Makro çekimlerde (makina ve deklanşöre basıldığı andaki titremeleri engelleme amaçlı)
  • -Telezoom lensler ile yapılan çekimlerde (genellikle futbol, basketbol gibi hareketli konu çekimlerinde) net fotoğraf çekebilme amacıyla
  • -Panorama çekimlerde.

 

 


Soru 20 – Tripotun özellikleri nelerdir?


Cevap 20 Tripodun özellikleri;

  • -Minimum, maksimum ve kapalı yükseklik
  • -Ağırlık (tripodun ağırlığını belirtir)
  • -Taşıma kapasitesi (tripod üzerinde ne kadar ağırlık taşıyabileceğini belirtir)
  • -Bacak bölüm sayısı (ayak sayısını belirtir)
  • -Bacak arası bağlantı (ayaklar açıldığında birbirine bağlanabilmesini sağlar)
  • -Çivili ayaklar (yere sabitleme yapılabilmesini sağlar)
  • -Su Terazisi (ayaklar açıldığında dengeyi ayarlamayı sağlar)
  • -Head (kafa) türleri

 

 


Soru 21 – Tripot alırken nelere dikkat etmek gerekir?


Cevap 21Tripod Alırken Dikkat Edilmesi Gereken noktalar;

  • -Kaliteli ve sağlam malzemeden yapılmış olmalı
  • -Uygun kafa türünün seçilmiş olması
  • -Taşıması kolay ve hafif olmalı
  • -Maksimum yüksekliği kendi boyunuza uygun olmalı
  • -Minimum yüksekliği makro fotoğraf çekimine uygun olmalı
  • -Taşıma kapasitesi (tripodunuz kameranızı taşıyamıyorsa bu durum tripodun devrilmesine ve kameranın zarar görmesine neden olabilir)

 


Soru 22– Portre fotoğrafçılığı ne demektir?


Cevap 22 – Portre fotoğrafı deyimi, genellikle bir kişinin başının ya da vesikalık fotoğrafının çekilmesi olarak anlaşılır. Portre dendiğinde sadece vesikalık fotoğraflar anlaşılmamalıdır. Portre bunları kapsamakla birlikte bunların dışında kişinin kimliğini, karakterini, kişiliğini, duygularını ifade eder. Portre politikacıdan esnafa, öğretmenden öğrenciye, çiftçiden sanayiciye, sporcudan sanatçıya kısaca bir insanın bir anlık duygu ve düşüncelerinin ya da hayatının anlatım şeklidir.


 

Portre fotoğrafları çekmek, fotoğrafa ilgi duyan herkesin yapabileceği bir şey gibi görünse de işin içine insan faktörü girdiği için zor yanları oldukça fazladır. Her insan ayrı bir karakter, ayrı bir dünyadır. Onu farklılaştıran özelliklerin portresine yansıması gerekir. Fotoğrafın, kişinin belirleyici özelliklerini ortaya koyan biçimde ve uygun ekipmanlarla çekilmesi gerekir. En önemli faktör fotoğraf makinesinin lensidir. Geniş açılı lenslerle portre çekimi yapmak doğru değildir. Yüz hatlarını bozar ve istenmeyen bir görüntü meydana getirir. En uygunu açık diyaframlı lens kullanmak olacaktır.


 

Eğer uygun ekipman yoksa ve hatta cep telefonunun kamerasıyla bir portre çekmeye çalışılıyorsa bu durumda modelin pozu, fotoğrafın açısı, arka plan ve ışık gibi faktörler daha da fazla önem kazanacaktır.


 

En öncelikli ve önemli faktör arka plandır. Arka plan kalabalık ve göz yorucu olmamalı. Dikkat çekmemeli. Gözler modelden başka bir şey görmemeli. Bu yüzden arka planı ne kadar sade tutarsanız o kadar iyi olur. Farklı arka planlar elde etmek için farklı açılar deneyin.


 

Işık kullanımı da portre fotoğrafları konusunda oldukça önemlidir. Portre fotoğrafı çekmek için en uygun zaman gün doğumu ve gün batımı saatleridir. Bu saatlerde oluşan yanal ışık modelin yüzünde dramatik bir etki yaratacaktır. İç mekânda çekim yapılacaksa mümkün olduğunca flaş kullanımından kaçınmak gerekir. En doğru hareket camdan gelecek doğal ışıktır Flaş kullanmak zorunda kalındığında dolgu flaşı kullanılabilir.


Bir portre fotoğrafında göz bebekleri net değilse o fotoğraf net değildir. Gözler karakteri ve ruh halini anlatan en önemli unsurdur. Bu yüzden göz bebeklerine kesinlikle dikkat etmelisiniz. Bunun için manuel focus kullanılması daha doğru olacaktır.


 

Fotoğrafını çekeceğiniz kişi kendini rahat hissetmeli. Bu yüzden onunla konuşmalı ve ne yapmak istediğinizi anlatmalısınız. Model tanıdığınız bir kişiyse işiniz kolay. Tanımıyorsanız da mümkün olduğu kadar konuşarak onu tanımaya çalışın. Modeli konuşturarak objektiften etkilenmesini önleme


Son olarak portresini çektiğiniz kişinin bakışlarının yönünde boşluk bırakırsanız fotoğrafa daha derin ve anlamlı bir hava katmış olursunuz.

 

 


Soru 23 – Doğa fotoğrafçılığı nedir, dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?


Cevap 23 – FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique/Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu)Doğa Fotoğrafı Tanımı: Doğa fotoğrafı, doğal bir yaşam alanı içindeki canlı, evcil olmayan hayvanlar ve tarımsal olarak yetiştirilmeyen bitkileri, jeolojik oluşumları ve böceklerden buzdağlarına kadar, doğal sürecin geniş çeşitliliğini tanımlar.

 


Evcil, kafes içinde saklanan veya her türlü yöntemle özgürlüğü kısıtlanmış hayvanlarla tarımsal olarak yetiştirilen bitkilerin fotoğrafları, doğa fotoğrafı olarak değerlendirilemez.


İnsanlar tarafından değişikliğe uğratılmış bir çevreye uyum sağlamaya çalışan baykuş ya da leylek gibi canlıların oluşturduğu doğa konularıyla; kasırga ve med-cezir dalgaları gibi çevreyi tekrar eski haline dönüştürmeye çalışan doğal güçlerin izlerini taşıyan görüntülerde, insan unsuru en az düzeyde olmak şartıyla kabul edilebilir.

 


Hangi fotografik araç kullanılırsa kullanılsın, orijinal görüntü fotoğrafçı tarafından çekilmiş olmalıdır. Orijinal görüntüye yapılacak her türlü müdahale ve değişiklik, hataların hafif bir rötuşu ile sınırlı olup, orijinal görüntünün içeriğini değiştirmemelidir.


Yukarıdaki şartlar yerine getirildikten sonra, tüm doğa fotoğraflarında artistik becerinin en üst düzeyinin kullanılması için her türlü çaba gösterilmelidir.

 

 


Soru 24 – “Düğün fotoğrafçılığı” nedir, nelere dikkat etmek gerekir?


Cevap 24 – “Düğün fotoğrafçılığında öncelik gelin ve damadın aşkını ve hayallerini yansıtabilmektir. Bu sebeple çiftleri tanıyıp onların hayallerini fotoğraflarında sergileyebilmek için kurgulayabilir. Bazen gerçeklikten uzaklaşarak tamamen bir hayal ve masal dünyasına götürebilir. Yine doğallığı bozmadan dış mekân ve doğal ışık ortamlarında çekilmekle beraber ışığın yetersiz olduğu durumlarda ek ışık kaynakları; yansıtıcılar, flaşlar vb gibi kullanabilir. Makyaj yapılır. Saçlar, kıyafetler kullanılan dekorlar özenle planlanarak o güne özel bir çekim gerçekleştirilir. Bu sebeplerle düğün fotoğrafçısı da gerekli teknik bilgi, daha çok çeşit ekipman ve sanatsal bakış açısıyla beraber yaratıcılığa sahip olmalıdır.

 


Soru 25 – “Doğum fotoğrafçılığı” nedir, nelere dikkat etmek gerekir?


Cevap 25 –Doğum fotoğrafçılığı“nda öncelik anne ve bebeğin sağlığıdır. Bu açıdan fotoğrafçı kurgulamadan gerçek ve mucizevi doğum hikayesini, tüm doğallığıyla, steril ortamlar ve hastanenin kurallarını bozmadan, doktor ve çalışanlara engel olmadan, dikkat dağıtmadan çekim yapabilmelidir. Bebeğe flaş zararlı olduğundan sadece doğal ışıktan yararlanıp, zor ışık şartlarında dahi çekimi seri bir şekilde tamamlayabilecek teknik bilgiye sahip olmalıdır.


Doğum anını ya da bebeğin kontrollerini durdurup poz verdiremez fotoğrafçı. Dolayısıyla hızlı, teknik bilgi, donanım, ekipman ve tecrübeye sahip olmalıdır. Anne ve ailenin bazen sancılı, bazen sabırsız, bazen sevinçten ağlarken veya gülümserken kısacası en duygu yüklü ifadelerini yakalar. Anne makyajsızdır, çoğu zaman yorgun ama heyecanlı bir o kadar mutlu… Bir hayalet gibi tüm aşamaları en doğal ve duygu yüklü halleriyle fotoğraflar ve en değerli anları yakalayıp sizler için ölümsüzleştirir.


Amatör Fotoğrafçılık

Amatör Fotoğrafçılık

Fotoğraf çekmek pek çok insanın sevdiği bir şey olmasına karşın iyi fotoğraf çekme teknikleri bilinmemektedir. Bu nedenle amatör fotoğrafçılık anlamında sizlere yardımcı oluyor ve sizlerin istediğiniz gibi sanatsal değerleri olan fotoğrafları çekebilmenizi verdiğimiz kurslar ile sağlıyoruz. Fotoğrafçılık kursları arasında en iyi eğitimi biz vermekteyiz. Burada sizler bu konuda uzman olan öğretmenler ile güzel ve sanatsal değeri olan fotoğraflar çekebilmeyi öğrenmenin keyfini çıkartacaksınız. Amatör fotoğrafçılık ile başlayacak bu eğitim sizlerin en büyük hobiniz olacak ve artık kendinizi çekeceğiniz fotoğraflar ile ifade edebiliyor olmanın da memnuniyetini yaşayacaksınız.
Amatör fotoğrafçılık ve diğer bütün hobi kursları için biz çok iddialıyız ve Anadolu Sanat Merkezi olarak uzun yıllardır bize güvenen arkadaşlarımızın güvenlerini asla boşa çıkartmadık. Hobi olarak başladıkları kursların onların hayatına nasıl yeni yönler verdiğini buraya yapacağınız ziyaret sırasında öğrenebilirsiniz. Kurslarımız hakkında bilgi almak için bizi hemen arayın. Güvenilir ve tecrübeli bir sanat merkezinde alanında eğitimli öğretmenler uygun kurs saatleri ile sizde kendi hikayenizi yazın.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Stüdyo Fotoğrafçılığı

Stüdyo Fotoğrafçılığı

Stüdyo Fotoğrafçılık Nedir? Ne kadar ışığa ihtiyacınız olduğuna karar verdikten sonra bu ışığı sürekli yanan bir kaynaktan mı yoksa yanıp sönen bir kaynaktan mı elde edeceğiniz e de karar vermeniz gerekecektir. Sürekli yanan ışıklar, tungsten lambaları ya da Metal Halide türü sürekli yanan ışık kaynaklarıdır. Bunların en büyük avantajları; Her zaman ne elde edeceğinizi görebilirsiniz. Bu tür ışıklandırmayı digital kamera ile çekimde, film ve video çekiminde de kullanabilirsiniz. Ancak aşağıdaki dezavantajları nedeni ile de çoğu fotoğrafçı sürekli yanan bir ışıklandırma sistemini tercih etmezler.
Çevreye yayılan ısı. Bazen binlerce wattlık sistemlerden kaynaklanan ısı fotoğrafçının ve modelin terlemesine yol açar, hata fotoğraf çekim aksesuarları eriyebilir bile. Tungtsen renk dengesi. Kodak tungsten ışıklı ortamlarda kullanılmak üzere renkli slide filmleri üretmektedir ancak bu tür bir film kullanmıyorsanız o zaman da filtre kullanmanız gerekecektir. Tabi buda iyi bir filtre seçememişseniz renkli filminizde istenmeyen sonuçlar almanıza sebep olabilir. Sınırlı aksesuar, herhangi bir kağıdı tutuşturacak kadar güçlü olmayan bir ışık kaynağı ile çalışmak daha kolaydır. Sürekli yanan ışıklandırma sistemi ile şemsiyelerimizin, diffuserlarınızın ısıya karşı dayanıklı olduklarından emin olmalısınız aksi takdirde bunları kullanmamalısınız. Evinizi yakmadan önce elektronik flaşlarda deney yapabilirsiniz.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Hangi Makinayı Almalıyım

Hangi Makinayı Almalıyım

Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım Fotoğraf çekmeye yeni başlayanların ilk sorusu: “Hangi fotoğraf makinesini almalıyım?” olmaktadır. Bu soruya fotoğraf eğitmenleri ve profesyonel fotoğrafçılar farklı cevaplar verirler. Fotoğraf makineleri her geçen gün yenilendiği ve geliştirildiği için seçim yapmak oldukça zordur. Ayrıca makine alacak olanlar artan fotoğraf makinesi fiyatları nedeniyle de tercih yapmakta zorlanırlar. Yüzlerce lirayı çöpe atmak istemezler. Canon, Nikon, Panasonic, Sony, Zenit gibi markalar dijital fotoğraf makineleri ile sektörün nabzını tutan isimler olarak dikkat çekerler. Profesyonel fotoğraf makineleri sayesinde fotoğrafçılığın gelişmesine de katkıda bulunurlar. Fotoğraf makinelerinin büyüsüne kapılıp ilk başta profesyonel bir makine kullanmaya başlayanlar büyük ihtimal zorlanırlar. Bu nedenle başlangıç seviyesinde fotoğraf makineleri ihtiyaçları karşılayacaktır. Ayrıca hangi fotoğraf makinesini almalıyım sorusuna net bir yanıt isteyenler aşağıdaki makine önerilerimiz arasından da seçim yapabilirler.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Foto Gezileri

Foto Gezileri

Anadolu Güzel Sanatlar Kursu’muzda fotoğraf dersleri birebir özel ders olarak veya talebe göre gruplara verilebilmektedir. Temel dersler 10 saat olup sonrasında isteğe bağlı olarak daha profesyonel anlamda çekim yapabilmek için derslere devam edilebilir. Fotoğrafı photoshop ile pekiştirmek isteyen arkadaşlar kursumuzda photoshop dersleri alabilirler. Dileyen arkadaşlar sezon içerisinde yapılan doğa yürüyüşlerine katılarak hem şehrin havasından uzaklaşıp temiz hava alır hem de güzel kareler elde edebilirler. Yapılan çekimler sonucunda elde edilen fotoğraflardan bazıları yıl sonu sergisinde sergilenerek beğeniye sunulur. Kurs sonunda öğrencilerimize “Başarı Belgesi” verilir. Sizler de yeni bir fotoğraf makinesi aldıysanız ya da almayı düşünüyorsanız; fotoğrafçılık derslerimizle daha iyi fotoğraflar çekmenin inceliklerini öğrenmek isterseniz kurslarımıza katılarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Kurs verdiğimiz öğrencilerimiz, Dijital makinesini bizimle seçti, fotoğrafçılığın temellerini bizimle öğrendi, uyguladı, geziler yaptı. Dönem sonu sergileri ile eğitimlerini tamamladılar. “Size Özel Fotoğraf Eğitimi” veren Anadolu Güzel Sanatlar Merkezinde, dilerseniz bire bir özel ders alabilir, ya da 4 kişilik özel gruplardan oluşan atölyelere katılabilirsiniz. Özel eğitimler sayesinde, sizinle daha fazla ilgileniyor ve konuları daha iyi anlamanızı sağlıyoruz.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Fotografcilik Kursu

Fotografcilik Kursu

Fotoğraf Dersleri Fotoğraf sanatı ilgiyi her zaman üzerinde tutmayı başarmıştır. Fotoğraf meraklıları ile de bu ilgi büyümeye devam etmektedir. Giderek gelişen yeni makineler, teknolojik gelişmeler ile birlikte fotoğraf konusu büyük ve özel bir sektöre dönüşmektedir. Fotoğraf merakını bir adım öteye taşımak isteyenler Fotoğraf Eğitim Stüdyosu olan atölyemiz ile eğitim alabilirler. Fotoğrafçılık kursları Türkiye’nin neredeyse her şehrinde bulunuyor. Önemli olan ise yaşadığınız şehirde bulunan en iyi eğitim merkezini bulmaktır. Çünkü herkes fotoğraf çekebilir fakat bunu herkes sanata dönüştüremez.  Çektiğiniz fotoğrafları sanata dönüştürmek isterseniz Anadolu Sanat Merkezi’ne gelmek için sizleri davet ediyoruz. Fotoğraf Eğitim Merkezi haline gelen sanat atölyemiz ile sizinle aynı merakı taşıyan yeni bireyler ile tanışabilirsiniz. Böylelikle fotoğraf konusunda sizin gibi meraklı ve eğitim almak isteyen kişilerinde eğilimlerini görebilirsiniz. Eğitim süresi boyunca eğitmenleriniz ile doğrudan iletişimde kalarak merak ettiğiniz tüm konuları öğrenebilirsiniz. Teknik ve teorik bilgiler sayesinde fotoğraf çekme konusuna olan bakışınız değişecektir.  Eğitim sırasında hedefimiz eğitim sırasında ihtiyaç duyulan tüm uygulamaları yaratmaktır. Görsel Sanatlar Eğitimi veren başlıca sanat atölyesiyiz. Sadece fotoğraf değil, heykel ve ebru sanatı üzerinde yetenek sınavına öğrenciler hazırlıyoruz. Sınavlardan başarılı ile geçmelerini sağlayacak en kaliteli eğitim içeriklerini üretiyoruz ve öğrencilerimiz ile sürekli iletişim halinde kalarak başarıları ile gurur duyuyoruz.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Portre Fotografciligi

Portre Fotografciligi

Portre Nedir? Kimi zaman büst, kimi zaman kafa kimi zaman ise boy çekimler yapılabilir. Portre fotoğrafı, çekilen kişinin karakterini ortaya koyduğu sürece başarılıdır denebilir. Peki portre fotoğraf nasıl çekilir? Portre fotoğrafçılığı her zaman profesyonel modellerle yapılmayabilir. Eğer modeliniz profesyonel değilse onunla doğru bir iletişim kurmanız büyük önem taşıyor. Ona nasıl bir konsept belirleyeceğinizi ve nasıl fotoğraflar çekmeyi hayal ettiğinizi açıkça anlatmalısınız. Fotoğrafta yakalamak istediğiniz etkiyi ona iyi bir şekilde aktarabilir seniz, modeliniz istediğiniz pozları verebilecektir. Portre fotoğraf çekerken dikkat edilecek en önemli nokta gözleri, odak nokta olarak belirlemektir. Kişiliği yansıtan bir fotoğraf tekniği olduğu için, gözlere odaklanmak gerekir. Eğer arka planda ilgiyi dağıtacak herhangi bir şey varsa tüm ilginin modelde olması için arka planı netsizleştir melisiniz. Bu şekilde fotoğrafta üçüncü boyut görünümü oluşturabilirsiniz. Her ne kadar portre fotoğrafında model ve onun pozu önemli olsa da arka plan da bunu ortaya çıkarmak için önem taşıyor. Özensiz arka planlar ile çekilmiş fotoğraflar profesyonellikten uzaktır. En iyi ve en başarılı portre fotoğraf örnekleri ise sade bir arka plana sahip olanlardır. Siz de ister stüdyoda ister dışarda bir çekim yapın, arka planın sade, kompozisyona uygun ve en önemlisi de modelinizi geri plana atmayacak şekilde olmasına özen gösterin.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..


Temel Fotoğrafçılık Kursları

Temel Fotoğrafçılık Kursları

Temel Fotoğrafcılık Kurslarımız Devam Etmekte. Fotoğraf Makinan Var İse Güzel Fotoğraflar Çekmek İstiyorsan Durma Sende Aramızıa Katıl.

BU KURSU SATIN AL

Devamı için.

Doğa Fotoğrafçılığı Kursları

Doğa Fotoğrafçılığı Kursları

Doğa Fotoğrafı ve Doğal Yaşam Fotoğrafcılığı Yapacaksanız Bizimle İletişime Girerek Kendinizi Geliştirme Eğitimleri Alabilirsiniz.

BU KURSU SATIN AL

Devamı için.

Doğum Fotoğrafçılığı Kursları

Doğum Fotoğrafçılığı Kursları

Doğum Fotoğrafcılı Eğitimlerimiz Devam Etmekte. Portre ve Özel Çekim Teknikleri Hakkındaki İnceliklerin Öğretmeye Devam Etmekteyiz.

BU KURSU SATIN AL

Devamı için.

Gezilerimiz Devam Etmekte

Gezilerimiz Devam Etmekte

Fotoğrafcılıkla İlgili Gezilerimiz Devam Etmekte. Sizlerde Bizlerin Arasına Katılmasında Memnuniyet Duyarız.

BU KURSU SATIN AL

Devamı için.


 

Thumbnail image