Çocuklar Yönelikler Güzel Sanatlar Kursu Çocuklar Yönelikler Güzel Sanatlar Kursu Çocuklar Yönelikler Güzel Sanatlar Kursu Çocuklar Yönelikler Güzel Sanatlar Kursu Çocuklar Yönelikler Güzel Sanatlar Kursu Çocuklar Yönelikler Güzel Sanatlar Kursu Çocuklar Yönelikler Güzel Sanatlar Kursu

Çocuklarımızın Karakalem Çizim Örneklerimiz

Thumbnail image

 

Lise Ogrencilerine Ozel Kurslar

Desen, bir sanatçının çıraklık serüvenini öte bir duruma taşıması için gerekli donanımları sağlayan vazgeçilmez bir araç olarak kabul edilir. Bu açıdan çizgi ve desen, plastik sanatların temelinde yer alan vazgeçilmez biçimsel değerleri oluştururlar. Bu değerler, günümüz sanatının barındırdığı güncel dinamikler açısından bakıldığında da geçerliliğini yitirmemiştir.

Günümüz sanatında desen, sanatçıların kendilerini çok değişik araçlarla ifade etmelerinde deneysel bir anlatım dili olarak, farklı deneyimleri elde tutacak şekilde kendini gösterir. Geleneksel dönemlerden farklı olarak günümüz sanatı, bu aracı, çağdaş sanatın dinamiklerini sorgulamak açısından ilk plana almayı başarmıştır. Özellikle günümüz sanatının disiplinler arası pratikleri, çizgi ve desenin bir çıraklık deneyimi olgusu olmaktan çıkmasını sağlamış ve desenin dönüşmesini gerçekleştirmiştir.

Günümüz sanatçısı, tekil biçim olarak çizgi ve deseni deneysel biçimde her türlü sanat formuna dönüştürerek dolaşıma çıkarmaktadır. Dolayısıyla bu süreç, aynı zamanda, desen ve çizginin bağlamsal konservatifliğini yitirip oldukça yeni anlamlar ve durumlar barındırabileceğine işaret etmektedir.

Thumbnail imageTonlama Ve VurguThumbnail imageTonlama Ve VurguThumbnail imageTonlama Ve VurguThumbnail imageTonlama Ve VurguThumbnail imageTonlama Ve Vurgu Çizimler

Çocuklara Yönelik Kurslarımız

Çocuklara Yönelik Ebru Kursları

 

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Ebru Nedir? Renklerin suda dansı diyebiliriz ebru sanatı için… Var oluşu yüzyıllar öncesine dayanan ebru sanatı özel olarak hazırlanmış su üzerine, fırça darbeleri ve yardımcı aletlerle yapılan desenlerin, kâğıt üzerine aktarılma işlemidir. Ebru sanatı görsel açıdan şölen haline gelen çok renkli ve kıymetli bir sanattır.

Ebru Çeşitleri; Battal Ebru, Gel Git Ebrusu, Şal Ebrusu, Bülbül Yuvası, Taraklı Ebru, Taraklı Şal Ebrusu, Hafif Ebru – Ta’lik Ebrusu, Neftli Battal, Hatip Ebrusu, Çiçekli Ebru, Yazılı Ebru, Kumlu ve Kılçıklı Ebru, Zeref şanlı ve Altınlı Ebru, Akkaseli Ebru

Anadolu güzel sanatlar resim kursunda 05 – 13 yaş grubu çocuklarımız ebru, resim, sulu boya yağlı boya, moda tasarımı heykel seramik cam vitray çalışmaları yaparak güzel sanatlara ilk adımlarını atarlar. Bir yandan çeşitli boya malzemelerinin kullanımlarını ve uygulama biçimlerini öğrenirken, bir yandan da el becerilerini geliştirirler.

Çocuklara yönelik ebru dersleri çocuk gruplarında da verilmekte, birebir özel ders şeklinde de verilmektedir. Çocuklar yaş seviyelerine göre, dersin girişinde önce malzemenin tanıtımını dinlemekte daha sonra ilk örnekte öğretmenlerini izlemek ve tekrara etmek suretiyle ebru derslerini yapmaktadırlar.

Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.

Ebru Malzemeleri; Çocuklar için grup içerisinde verilen derslerde malzemeyi öğretmen getirmektedir. Birebir olan derslerde ise dileyen veliler kendileri de alabildikleri gibi öğretmenden de talep edilebilmektedirler. Birebir yapılan ebru derslerinde, dersin gün ve saatleri hem öğretmene hem de velilerimize uygun olacak şekilde ayarlanabilmektedir.

Genel olarak ebru malzemeleri;

  • Kitre – Su
  • Tekne – Kâğıt
  • Fırça – Kuruma Çıtası
  • Deste – Seng
  • Deste – Seng Altlığı
  • Boya – Masa
  • Kürek – Spatula
  • Öd – Arap Zamkı
  • Boya Kabı – Tarak
  • Neft 
  • Tel Çubuklar – Bizler 

 Çocuklara Yönelik Heykel Kursları

“ Her çocuk bir sanatçıdır. Bütün sorun, büyüdüğü zaman nasıl sanatçı kalacağındadır.”                         Pablo PICASSO

 

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Heykel Nedir? Taş, tunç, bakır, kil, alçı, ağaç, fildişi vb. gibi maddelerden kalıba dökülerek, yontularak ya da yoğrulup pişirilerek yapılan insan, hayvan vb. biçimlerini yansıtan sanat yapıtı.

Heykel yapmak çocuk için bir oyundur. Gerçekte birçok şey çocuk için oyundur. Oyunlar da çocuklar içindir. Çocuk sanat yapmak için heykel veya resim yapmaz. Çocuğun bu oyunda ortaya koyduğu şey onun duygu ve düşünce hayatıyla ilgili resimlerdir. Çocuğun akıl yürütme, heyecanlanma, sevinç ve tedirginlikleriyle bir iç dünyası vardır. Ortak anlatım aracı olan dil ile kendini anlatamayan çocuk sanat dili ile kendini anlatabilir.

Çocuklar için heykel kursları birebir özel ders şeklinde yapılabileceği gibi, 8-10 kişilik gruplarla da yapılabilir. 5-13 Yaş arası çocuklar bu gruplara katılabilirler. 14 ve üzeri yaş gruplarının dersleri ayrı yapılmaktadır.

Çocuklarda Heykel Derslerinde Konu Belirlenmesi;

Çocukların heykel derslerinde küçük ebatlarda rölyef tarzı çalışmalar yapılabileceği gibi, hayal güçlerini geliştirecek minik hayvan-insan-obje çalışmaları da yapılabilir. Ortaya çıkan ürünler isteğe bağlı olarak boyanıp ahşap-plastik-metal zemin üzerine veya tual üzerine yapıştırılarak çeşitli kompozisyonlar yapılabilir. Konu olarak natürmort, manzara, insan-hayvan-obje kabartmaları, tamamlama resimler, fotoğraf albümü vb. pek çok seçenek sunulabilir.

Çocuklar İçin Heykel Kurslarında Kullanılan Malzemeler;

  • Kil (toprak), alçı veya çoğu kırtasiyelerde bulunabilen kâğıt hamurlar, seramik hamurlar  
  • Rölyef tarzı çalışmalar için çeşitli ebatlarda tekne şeklinde kalıplar.
  • Çamura gerekli şekli vermek için modelaj kalemlerinin yanı sıra keskin olmayan meyve bıçakları, çay kaşığı vb. malzemeler de kullanılabilir.
  • Masa veya benzeri bir yükselti.

 

 

 


 Çocuklara Yönelik Kaligrafi Kursları

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Kaligrafi Nedir? Kaligrafi sanatı, bilindiğinin aksine harflerden oluşan bir sanat türü değil, çizgilerden oluşan bir sanat türüdür. Dolayısıyla kaligrafi öğrenimi belirli bir sürecin izlenmesini, bu sanatın temelden öğrenilmesini zorunlu kılan bir sanat dalıdır. Yetenekli, yeteneksiz eli kalem tutan 7’den 70’e herkes güzel yazı tekniğini öğrenip geliştirebilir. Yeter ki istesin ve istikrarlı bir şekilde emek versin. Bedensel engelli arkadaşlarımızda normal yazı yazabiliyorlarsa rahatlıkla güzel yazı yazma sanatını da öğrenip icra edebilirler.

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde çocuklara güzel yazıyı sevdirmek, geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla verilen kaligrafi dersi, ülkemizde genellikle “hat sanatı” ile aynı çerçevede anılmakla birlikte yazı sistemleri ve yazı öğeleri kullanımı ile yapılabilen, genel kullanım amacı görsel etkileyicilik olan bir sanattır. İnsanların yüzyıllardır birbirleriyle olan iletişimlerinde kullandıkları yazıyı bir sanat türü olarak ele alan güzel yazı sanatı farklı kültürler ve gelenekler ile modern dünyaya ulaşma başarısını göstermiştir.

Genellikle lise ve üniversiteden sonra verilen kaligrafi eğitimleri, kursumuzda 07-13 yaş arası çocuklara da verilmektedir. Ders gün ve saatleri veli ve kursiyerlerle birlikte kararlaştırılabilmektedir. İlk olarak kaligrafinin inceliklerini, uygulama tekniklerini, teorik dersleri alan kursiyerler daha sonra harflerin çıkış noktalarını öğrenirler. Temel altyapı oluştuktan sonra kursiyerler kendileri öğretmen eşliğinde pratikler yaparak kaligrafi sanatını icra etmeye başlarlar.

Kaligrafi tekniklerine göre harflerin tek tek yazımını gerçekleştiren öğrenciler, ardından eserlerini süslemeyi öğreniyor. Yazılanın ifade ettiği anlam kadar, yazının ortaya koyduğu resmin estetiğinin de önem kazandığı derslerde, öğrenciler değişik motifler kullanarak kendi iç dünyalarına göre yazıyı olduğundan farklı bir kimliğe büründürürler. Kişinin ruh durumuna göre şekillenen kaligrafide öğrenciler özgün eserler ortaya çıkarırlar.

07 Yaştan sonra her yaş grubunun katılabildiği kaligrafi dersleri katılımcılara, geleneksel bir sanatı öğretirken, aynı zamanda insanın ruhunu dinlendirerek rahatlamasını sağlıyor. Belirli bir ruh disiplini de kazandıran Kaligrafi sanatını bazı kursiyerler ilerleyen süreçte hobi olmaktan ziyade profesyonelliğe götürerek mesleki alanda icra etmeye başlıyorlar.

Kaligrafi Malzemeleri;

  • Kalın kenarlı ve sert kaligrafi kalemleri
  • Mürekkep kartuşları
  • Başlangıç için düz defter kâğıdı
  • Parşömenler ve suluboya kâğıtları

 

 

 


Çocuklara Yönelik Karakalem Kursları

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Karakalem Nedir? Resim yapmada kullanılan, dışı ağaç, içi kömür kalem, resim kalemi; bu kalemlerle yapılan resimler.

Çocuklar için karakalem kurslarımız mevcuttur. 5-13 Yaş arası çocuklar için karakalem dersleri verilmektedir. Karakalem öğrenmek isteyen çocuklar çeşitli gün ve saatlerde ders alabilmektedir. Grup çalışmaları yapılabildiği gibi bireysel olarak özel ders şeklinde de karakalem dersleri verilmektedir.

Çocuğun hiçbir çizim altyapısı yoksa dahi karakalem dersleri alarak güzel çalışmalar yapabilir. Karakalem kurslarımıza katılması için çocuğunuzun yetenekli olup olmamasından çok resim yapmayı sevip sevmemesi bizi ilgilendirmektedir. Öğretmenlerimizin ortak fikri şudur; resim yapabilmek için yetenek %1, istek ve istikrar ise %99 önemlidir. Resim yapmayı seven kişi zaten bunun için çaba harcadıkça kendisini geliştirip başarılı olmaktadır.

Hafta içi ve hafta sonu programlarımıza katılarak çocuklarınızın şimdiden yeteneklerini keşfederek, gelecekte olacak olan mesleklerine yönlendirilmiş olmaları siz veliler için bir avantajdır. Siz ‘de çocuğunuzu ödüllendirerek, geleceğine iyi bir yatırım yapınız. Kursumuzda çocuklarınız, bireysel ve grup çalışmaları yaparak yoğunlaşma, gözlem yeteneği ve yaratıcılıklarını geliştirip, hayal güçlerini resme yansıtma özgürlüğünü kazanırlar. Geleceğin genç sanatseveri ya da sanatçısı olma yolunda bir temel oluştururlar.

Çocuk gruplarında Ebru Sanatı, Kuru Boya, Pastel Boya, Sulu Boya, Guaş Boya ile tuval, Akrilik Boya İle Tuval, Alüminyum Folyo Kabartma ve Boyama Teknikleri, Cam Boyama-Vitray, Kâğıt İşleri, Kâğıt Hamuru Çalışmaları, Şekillendirme, Seramik Ve Heykel Çalışmaları, Kolaj Teknikleri Sezon içerisinde ve sonunda, çeşitli galerilerde sergilerimiz olmaktadır. Her kursiyerimizde çeşitli çalışmaları ile bu sergide çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunar.

Çocuk gruplarımızda öğrenciler 12 ay boyunca ders alabilirler. İstenilen tarihte kayıt olunabilir. Her yıl mayıs ayı sonunda çalışmalar çeşitli galerilerde sergilenir. Dileyen çocuklar yaz sezonunda aylık paket programlarımıza da katılabilirler.

Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitim olmadan yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.

Karakalem Dersleri İçin Gerekli Araç-Gereçler;

  • 50X70 cm Resim Kâğıdı
  • 50 cm.lik Plastik Cetvel
  • 50X70 cm Ebadında Duralet
  • Maket Bıçağı- – Kıskaç
  • Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi
  • HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler
  • 50×70 cm Resim Dosyası -(siyah resim dosyası veya bazuka proje çantası)
  • A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri
  • Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

 

 

 


Çocuklara Yönelik Pastel Boya Kursları

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Pastel Boya Nedir? Pastel, pastel boya ya da pastel kalem; toz boyar maddelerin katı bir hamur olana kadar tebeşir ve suyla karıştırılmasıyla oluşturulan çizim aracıdır. Neredeyse her rengi bulunan bir boyadır.

5-13 Yaş arası çocuklar için diğer teknikler yanında pastel boya ile resim dersleri de verilmektedir. Pastel boya öğrenmek isteyen çocuklar çeşitli gün ve saatlerde kurs alabilmektedir. Grup çalışmaları yapılabildiği gibi bireysel olarak özel ders şeklinde de pastel boya kursları verilmektedir. Pastel boya ile resim kurslarımıza katılması için çocuğunuzun yetenekli olup olmamasından çok resim yapmayı sevip sevmemesini önemsemekteyiz. Resim yapmayı seven kişi zaten bunun için çaba harcadıkça kendisini geliştirip başarılı olmaktadır.

Sanatsal programlarımıza katılarak çocuklarınızın şimdiden yeteneklerini keşfederek, gelecekteki mesleklerine yönlendirilmiş olmaları siz veliler için bir avantajdır. Siz de çocuğunuzu ödüllendirerek, geleceğine iyi bir yatırım yapınız. Kursumuzda çocuklarınız, bireysel ve grup çalışmaları yaparak yoğunlaşma, gözlem yeteneği ve yaratıcılıklarını geliştirip, hayal güçlerini resme yansıtma özgürlüğünü kazanırlar. Geleceğin genç sanatseveri ya da sanatçısı olma yolunda bir temel oluştururlar.

Çocuk gruplarında Ebru Sanatı, Kuru Boya, Pastel Boya, Sulu Boya, Guaş Boya ile tuval, Akrilik Boya İle Tuval, Alüminyum Folyo Kabartma ve Boyama Teknikleri, Cam Boyama-Vitray, Kâğıt İşleri, Kâğıt Hamuru Çalışmaları, Şekillendirme, Seramik Ve Heykel Çalışmaları, Kolaj TeknikleriSezon içerisinde ve sonunda, çeşitli galerilerde sergilerimiz olmaktadır. Her kursiyerimizde çeşitli çalışmaları ile bu sergide çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunar. Kültürlü ve sanat zevki gelişmiş bir nesil oluşturmak amacı ile çalışmalar yapılmaktadır.

Çocuk gruplarımızda öğrenciler 12 ay boyunca ders alabilirler. İstenilen tarihte kayıt olunabilir. Her yıl mayıs ayı sonunda çalışmalar çeşitli galerilerde sergilenir. Dileyen çocuklar yaz sezonunda aylık paket programlarımıza da katılabilirler.

Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat olmadan yaşadığımız dünyanın güzel olamayacağını iyi biliyoruz.

Pastel Boya Resim Yapmak İçin Gerekli Malzemeler;

  • Pastel boya takımı
  • Şövale ve altlık
  • Fiksatif sprey – Yapılan resimlerin bozulmaması için gerekli.
  • Pastel boya için özel geliştirilmiş fon kâğıtları (mukavva, Bristol, şöhler, karton vb.)
  • Samur ve kıl fırçalar, pastel silgisi, kalemler vb

 

 

 


Çocuklara Yönelik Sulu Boya Kursları

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Sulu Boya Nedir? Suluboya ya da suluboya resim, bir boya ve resim tekniği. Islatılmış fırça bir palette boya ile karıştırılır ve kâğıt ya da başka bir yüzey üzerinde uygulanır. Açık ve koyu tonlar, fırça az ya da çok ıslatılarak elde edilir Boya, kutu içerisinde kuru ve yaş olarak iki şekilde bulunur.

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde yetişkinler gibi çocuk gruplarında da sulu boya dersleri verilmektedir. Sulu boya dersleri talebe bağlı olarak birebir veya grup çalışmaları ile yapılabilmektedir.

Suluboya tekniğinin en büyük özelliklerinden birisi; şeffaf olmasıdır, bu yüzden konu çizilirken çok hafif çizgilerle çizilir veya sert kalemler kullanılır ya da çok az çizilir çoğu kısım doğrudan fırçayla çizilir. Suluboyada kapatıcı olduğu için beyaz kullanılmaz, en açık tonda kâğıdın beyazlığından yararlanılır diğer tonlar boyayı sulandırarak bulunur.

Bir sürdüğünüz boyanın üzerinden tekrar geçmek gerekirse kurumasını beklenir. Günümüzde piyasada çok çeşitli suluboya ve kâğıtları satılmakta, bunların kaliteli olanlarını almakta fayda vardır. Fırça olarak değişik kalınlıklarda samur fırçalar en uygun olanlardır.

Çocuk gruplarımız suluboya tekniği ile natürmort, manzara, tamamlama vb. çalışmalar yapmaktadır. Amaç, çocukların malzemeyi tanıyarak güzel ürünler çıkarıp motivasyonları güçlü tutmak, özgüvenlerini yükseltmektir.

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde 05-13 yaş arası çocuk gruplarımızda diğer teknikler yanında kuru boya dersleri de verilmektedir. Amacımız öğrencinin el becerisinin geliştirilmesi ve kendisine olan güvenin artmasıdır. Ayrıca eğitimimiz boyunca çocuğun yaratıcılığını ortaya çıkaracak ve eğiticinin de desteği ile bunu geliştirecek keyifli ve eğlenceli bir süreç izlenmektedir.

Çocuklar eğitim boyunca çeşitli egzersizler ve el becerilerini güçlendirecek boya çalışması aktivitelerine de katılmaktadırlar. Çeşitli ebatlarda beyaz veya renkli kâğıtlar üzerine kuru boya, kuru-sulu boya ve kuru-pastel boya karma tekniklerle çalışmalar yapılmaktadır. Çocuk çizerek, boyalarla oynayarak, gerekirse yoğurarak yaratıcılığını ortaya çıkarır. Bu sayede öğrencilerimiz, üretici ve yaratıcı etkinliğe çabuk geçebilmektedirler.

Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.

Malzemeler

  • Orta kalite suluboya takımı,
  • Sulu boya kâğıdı,
  • 2B kalem, silgi, açacak,
  • Sulu boya fırçaları; 3, 7 ve 10 numara yuvarlak ince uçlu,
  • Suluboya paleti
  • Su dolu bir kavanoz ya da bardak
  • Kâğıt mendil ya da kâğıt havlu

 

 

VideoDerslerVideo Dersler İzle

KarakalemBoyamaKarakaleKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Çocuk Dersleri, Çocuk Resimleri Örnekler, Çocuklarımızın Karakalem Çizim Örnekleri, Güzel Sanatlar ve Çocuklarımız, Resim